Tina Žarki

17. KONGRES ŠPORTA ZA VSE

Vljudno vabljeni na 17. KONGRES ŠPORTA ZA VSE,17. in 18. novembra 2023.
 
Osrednja tema letošnjega kongresa je IZZIVI IN PRILOŽNOSTI ŠPORTA ZA VSE V LOKALNI SKUPNOSTI. Lokacija kongresa bo prvi dan Hotel Lev, Ljubljana - dvorana Karantanija.
Letos, kot pradevateljica, sodelujet tud jaz, v vlogi vrhunske rekreativne športnice.
https://lnkd.in/d-m67AiC

Prvi dan kongresa so v dopoldanskem delu predvidena plenarna predavanja in okrogla miza kjer bodo sodelovali odločevalci na področju športa z lokalnega in nacionalnega nivoja. Naslovna tema okrogle mize bo Soustvarjanje pogojev za spodbujanje telesne dejavnosti v lokalni skupnosti.

Program dogodka:
https://lnkd.in/dC9N7FWP

Vablljeni!

#predavanje #coaching #sport

Tina Žarki

PRVA & EDINA

Edina. Prva in Edina, ki ji je uspelo kar ji je uspelo. "Tina, a veš da nas je 2 miljona in ti si edina, ki je to naredila?"Ja, res sem.

Osvojila sem tisto, v kar so vsi mislili, da je zame nemogoče. S Conversicami? Noooo, goooo. Pisali so skoraj doktorate o tem, se razburjali, me postrani gledali. Meni je bilo vseeno. Jaz sem uživala in se veselo vozila naokoli.

 

9. junij 2023BHARD ULTRA RACE - 1215km /18.500 višinskih metrov(100% samo-oskrbno)Na štartu sem bila obkrožena z vrhunskimi kolesarji. Nisem zvozila trase v predvidenem času. Od skupno 34 tekmovalcev sem prišla v cilj 20ta. 19 jih je naredilo v kvalifikacijske času, jaz sem prišla v cilj po 104 urah, in tekmovalec za mano v 111 urah, ostali so bili diskvalificirani. Nisem odnehala in kljub težavam premagala eno najzahtevnejših in najlepših tras v mojem življenju. Ta dirka mi je dala popotnico za vse ostale izzive. Od največje vročine do 2 dnevnega deževja.

 

20. avgust 2023 PARIZ-BREST-PARIZ - 1230km /10.500 višinskih metrov(50% oskrbno, 50% samo-oskrbno)Kolesarji iz vsega sveta. Dogodek kjer sem se zlila z njimi. S kolesom in opremo Ni pomembno kakšen kolo imaš in kakšno opremo. Pomembna je volja, moć in želja. V 84 urah sem bila v cilju z nasmehom. Proga pisana meni na kožo. Vreme idealno. Organizacija PERFECT.

Naredila in osvojila sem vse tisto kar sem si želela letos osvojiti. In še vedno sem mnenja: Oprema ne naredi dobrega kolesarja in dobro kolo se ne vrti samo. Imala sem možnost za seboj pustiti kolesarje s kolesi in opremo 100x boljšo od mene. Moč se skriva v telesu in glavi.

Svet rekrativnega kolesarstva je svet, ki naj bi bil poln užitkov in nasmehov. Ampak, kakorkoli pogledam na vse, mi je najboljši feeling ta, da sem zaprla usta mnogim in nascala mnoge Prehitet kolesarja, ki misli da je ful boljsi od mene zato, ker ima boljšo opremo, je neprecenljivo

 

I AM ME ..... THAT IS MY POWER

Tina Žarki

KOMFORTNE CONE

Vse kar je zunaj rutine posameznika, je zunaj komfortne cone.
Res je, da se velikokrat sliši stavek: Življenje se začne zunaj komforne cone!
Ja, res je. Ker kar naenkrat delaš korake tam, kjer jih prej nisi. So pa ti koraki zelo različni. Tako, kot smo si vsi mi med seboj različni.

Če pogledam mojo športno pot, sem prvić prebila komfortno cono z nakupom tekaških superg. Ja, res je. 🤗 Pri 30ih letih. Drugo, da sem šla teči. Tretjo, da sem šla teči naslednji dan. Četrto, da sem šla teči tretji dan ..... itd itd.
Danes prebijam komfortno cono s 1000km + prevoženih kilometrov na kolesu, xy višinskimi metri in xy neprespanimi nočmi.

Koliko con sem mogla zrušiti/prebiti vem samo jaz. Psihičnih in fizičnih, da sem prišla do tega. Pa vseeno je ena skupna stran podiranja con ostala enaka: ADRENALIN 👈
Tisti trenutek, ko si nekaj želiš, pa ne veš ali boš speljal ali ne boš. Tista želja po nečem novem. Tisto nekaj, kar ti požene kri po žilah.
Na koncu si vedno rečeš: JA. JAZ TO LAHKO NAREDIM. BOM NAREDIL IN GREM NAREDIT.

Ko narediš, pogledaš nazaj in ne moreš verjeti, da si okleval ob nečem kar pravzaprav niti ni tak BIG DEAL. Večji big deal je v glavi, kot v izvedbi.
Od tu tudi stavek: VSE JE V GLAVI (o tem naslednjič) 😉

Jaz mojo nepoznano konfortno cono začnem rušiti 20. avgusta na kolesarski dirki Paris-Brest-Paris, ki je dolga 1200km, zajema 14.000 cca višinskih metrov in odpeljati jo moram v 90 urah.
Kako se pripraviti na tak podvig?
Fizično moraš biti pripravljen 100%. Psihično 200%.
Ni časa za napake.

Ne bojte se stopati v nepoznani svet. Je poln pustolovščin, pozitivnega utripa, življenja in ponosa. Je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi.