Zdravje in vse splošno počutje

Za to smo odgovorni sami. Naša hrana, naše misli, naše navade. Vsak od nas je odgovoren zase in ne obstaja nobenih čudežnih tabletk, ki bi reševale vse, kar se dogaja znotraj nas. Izgovorov je mnogo. Vse dokler se nekaj ne zgodi....

Mladi na različnih socialnih omrežjih vidijo osebe, ki si jih vzamejo kot vzor in stremijo k temu, da bi bili kot oni. Poleg tega je na spletu ogromno »magičnih tablet«, katere naj bi pomagale pri pospeševanju shujševalnega procesa, za te ljudje zmečejo več 100 evrov. Hujšanje je proces, ki traja od več mesecev do nekaj let, glavni faktor ni stradanje, temveč redno zdravo prehranjevanje in fizična aktivnost.

Odrasli jamramo, da nimamo časa, da smo pod stresom. Hej! Vsak dan imaš priliko, da greš na sprehod, da poješ nekaj zdravega. Vsak dan si lahko level stresa zmanjšaš s tem ko zavestno delaš na tem. Vsak dan je dan, ko lahko vstaneš eno uro prej ali greš spat eno uro kasneje in se razgibaš.

Vse ostalo so izgovori, ki ti dajejo možnost, da tega ne narediš.Zdravje, tako kot tabletke za hujšanje, se ne kupuje. Zdravje se zgradi! Gibanje in zdrava prehrana je nujno potrebna za dobro počutje, pozitivne misli in zdravje.

Vem, nismo vsi iz "istega testa", pa vendar .... če si ne moreš vzeti ure ali dveh na dan zase, se bodo ti dnevi "kopičili" v "omari" in kar naenkrat bo veliko prepozno za to, da normalno zaživiš.

NAREDI SPREMEBO DANES!

Tina Žarki

Čaša smutija na dan, odžene zdravnika stran!

Samozavest je najboljša obleka in najbolj mocna privlačnost, ki jo človek ima. Kako lahko kdo vidi, kako dober si, če tega ne vidiš sam?Sama sem mnenja, da ima zdrava prehrana in šport veliko zaslug za to, da se počutim izjemno v svojem duhu in telesu. Naredi ta korak še ti!

BananaSok sveže stisnjene limone

Bazilika

Drobnjak +Telovadba/Gibanje na svežem zraku

 

Bye Bye virusi

Bye Bye slaba volja

Bye Bye nezadovoljstvo nad seboj

Bye Bye kilaža

Welcome energija

Welcome smeh

Welcome dobro počutje

Welcome zbrane misli

Tina Žarki

A sem koga slisala, da je rekel, da je Zdrava hrana predraga?

 

Ne.

Draga je nezdrava hrana. Vsi smokiji, čipski, čokolade, rogljički, sadni jogurtki, različni sirčki in salamce, različne vrste kruha in testenin, pa vode z okusom in gazirane pijace, čiki in alkohol. To je drago. Zdrava hrana pa ni. Oddelki s sadjem in zelenjavo niso dragi in tam bi se mogli zadrzati najvec casa v trgovini

Zakaj?Zato, da ne boste naslednji v čakalni vrsti za posteljo v bolnici ali pred lekarno.

2x Banana

Gozdni sadeži

Čemaž

Bazilika

Stisnjena

Limona

Voda

2l

Enkrat bo prisel en dan ko boste prihajali do mene s prosnjo, da vam zgradim zdravje. Prvi korak je pri prehrani. in komaj cakam ta dan

Tina Žarki

JESEN

Spet tisti najlepši čas v letu, ko lahko v topli mehki postelji razmislimo:Ali bom začel dan z zdravim obrokom? Ali bom začel dan s kar enim obrokom npr. kruh in pašteta? Ali bom začel dan s kavo?Ali pa mogoče z limonado?

Bom povedala svojo izkušnjo/zgodbo. Mogoče se kdo v njej najde, mogoče pa najde navdih zase

Kavo sem pila od mojega 15.leta vse do 36.leta. Na koncu ze tako močno, da sem imela vrčko 100g kave za 4 skodelice.

“Tina, zakaj pijes kavo?”“Ne vem. Da me zbudi. Ker diši. Dobra je. Ker jo pijejo vsi.” ji odgovorim.“Pa ves, dajo tvoje telo ne potrebuje? Ne potrebuje ne kave, da ga zbudiš, ne mleka, ki ga das notri, se manj sladkor”“Hmmmm, kako to misliš?”“Ne potrebuješ kave! Navadi svoje telo, da se samo zbudi. Mleka ne potrebuješ. Saj tudi krava ne pije tvoje mleko, zakaj bi ti pila njeno? Sladkor pa.... sej ves, da je nekoristen in nezdrav.”

In, ABRAKADABRA sem nehala piti kavo. Sem imela krizo? Da. Prvi teden močne glavobole točno na ure, ko sem pila kavo. Imeli in še vedno imajo krizo ostali “Joj, kaj naj ti pa postežem, če kave ne piješ?

Kavo sem takrat zamenjala za moje sadno-zelenjavne jutranje SMOOTHIJe. Daleč najboljsa odločitev.

Zajtrk in napitek v enem! Energija, Vitamini = Zdravje Najboljša kombinacija. in danes teče ze deseto leto.

Napitek je čaroben. In ni boljšega kot to, da se človek začne resno zavedati, kako veliko uslugo si dela z navadami, in malimi spremembami v svojem vsakdanjiku.

Zdravje mora biti moja, tvoja, naša prioriteta. In vse kar rabis je volja.

Sem ze povedala, da je zadnjič v trgovini gospa rekla: “Raje dam 30€ za kremo za gube, kot da bi jedla sadje in zelenjavo zjutraj.”Pa sem ji rekla: “Če bi jedli sadje in zelenjavo, ter sli na sprehod vsak dan za eno uro, kreme za gube nebi rabili

V čudnem času živimo in včasih tudi meni ni jasno, kako se je to vse lahko zamešalo, da je bolj pomembna krema za gube kot zdravje. Za 30€ namreč kupiš veliko sadja in zelenjave. Gibanje je pa zastonj. Le ven moramo stopiti in začeti s koraki:Leva, desna, leva, desna, ....

Malo za zamislit

Dober tek!!! In na zdravje vsem opuščenim navadam in na novo zastavlhenim ciljem. #zdravje #mojezdravje

Tina Žarki

Rumena majca je res najboljsa izbira te dni! SANJE

Rekla mi je, da nima časa. Da dela non stop med vikendi in da domov pride prevec zmatrana, da bi si kaj naredila. Hitra hrana (tudi tista, ki jo narocis na dom) je njena opcija... ali hrana iz avtomata.

Ne! To je Najlažja opcija. Bistvo je v prioritetah. Če želiš zdravo jesti, bos to tudi naredil. Tako kot če želiš nekoga poklicati.... ni izgovora. You make time!

Za zdrav obrok ni potrebno veliko časa, so papotrebne sestavine

5 min

Banana

Por

Drobnjak

Limona

Grozdje

Na ZDRAVJE

Tina Žarki
Tina Žarki
Tina Žarki